Het kindertransport

Prijs € 17,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Fedor de Beer

Hardback | April 2014 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Tijdens de begrafenis van oma Vliegmachien is de dertienjarige Marit verdrietig, maar ook boos. Boos op haar moeder, een beroemd violiste, die schittert door afwezigheid. Ongelooflijk, vindt Marit. Of toch niet? Wie was die lieve, drukke oma Vliegmachien eigenlijk? Na haar dood stapelen de raadsels zich in rap tempo op. Waarom verstuurde oma ansichtkaarten van over de hele wereld naar zichzelf? En wat betekenen de vreemde tekens en de datum in het medaillon dat Marit van haar erft? Met hulp uit onverwachte hoek ontrafelt Marit de waarheid over oma Vliegmachien. Haar speurtocht eindigt bij de trein vol Joodse kinderen die in juni 1943 van Vught naar Sobibor denderde: het Kindertransport. Het Kindertransport mag nooit vergeten worden. Ter nagedachtenis aan alle 1269 kinderen die hun dromen nooit waar konden maken, schreef Fedor de Beer dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fedor de Beer
Uitgever
Van Goor
ISBN
9789000334773
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Tijdens de begrafenis van oma Vliegmachien is de dertienjarige Marit verdrietig, maar ook boos. Boos op haar moeder, een beroemd violiste, die schittert door afwezigheid. Ongelooflijk, vindt Marit. Of toch niet? Wie was die lieve, drukke oma Vliegmachien eigenlijk?
Na haar dood stapelen de raadsels zich in rap tempo op. Waarom verstuurde oma ansichtkaarten van over de hele wereld naar zichzelf? En wat betekenen de vreemde tekens en de datum in het medaillon dat Marit van haar erft?
Met hulp uit onverwachte hoek ontrafelt Marit de waarheid over oma Vliegmachien. Haar speurtocht eindigt bij de trein vol Joodse kinderen die in juni 1943 van Vught naar Sobibor denderde: het Kindertransport.

Het Kindertransport mag nooit vergeten worden. Ter nagedachtenis aan alle 1269 kinderen die hun dromen nooit waar konden maken, schreef Fedor de Beer dit boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fedor de Beer
Uitgever
Van Goor
ISBN
9789000334773
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken