Het onzichtbare licht

Prijs € 24,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Evert Hartman

Paperback | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Paranormale begaafdheid is een ongebruikelijk, doch dankbaar onderwerp in een jeugdboek. Alle facetten van haar helderziendheid worden door de 13-jarige Leny aan den lijve ervaren. Van de eerste verbijsterende beelden die ze ziet, de angst, het onbegrip thuis, de verwarring in haar geest, waardoor ze op school achter raakt, tot de spot van de niet begrijpende vriendinnen.Ook de verantwoordelijkheid die dit anders-zijn meebrengt weegt zwaar: hoe kan ze uitmaken of het onzichtbare licht van goede of van kwade geesten komt? Haar moeder probeert Leny op te vangen, maar haar vader, een nuchtere, hardwerkende man met een boerenbedrijf kán het niet geloven. Gelukkig krijgt ze morele steun van een leraar op school, want leuk of niet, ze zal er toch mee moeten leren leven.Het verhaal is vlot geschreven en de moeite waard om over te praten met jonge mensen vanaf 13 jaar.Evert Hartman begon met het schrijven van avonturenromans voor volwassenen. Vanaf het einde van de jaren zeventig legde hij zich toe op het schrijven voor jongeren. Zijn boeken genoten direct een grote populariteit en verschillende titels werden bekroond door de Nederlandse Kinderjury. Zijn debuut Oorlog zonder vrienden won in 1980 bovendien de Europese Jeugdboekenprijs voor actuele literatuur. Evert Hartman overleed in 1994.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Evert Hartman
Uitgever
Dyslexion
ISBN
9789491638749
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
238

Beschrijving

Paranormale begaafdheid is een ongebruikelijk, doch dankbaar onderwerp in een jeugdboek. Alle facetten van haar helderziendheid worden door de 13-jarige Leny aan den lijve ervaren. Van de eerste verbijsterende beelden die ze ziet, de angst, het onbegrip thuis, de verwarring in haar geest, waardoor ze op school achter raakt, tot de spot van de niet begrijpende vriendinnen.
Ook de verantwoordelijkheid die dit anders-zijn meebrengt weegt zwaar: hoe kan ze uitmaken of het onzichtbare licht van goede of van kwade geesten komt? Haar moeder probeert Leny op te vangen, maar haar vader, een nuchtere, hardwerkende man met een boerenbedrijf kán het niet geloven. Gelukkig krijgt ze morele steun van een leraar op school, want leuk of niet, ze zal er toch mee moeten leren leven.
Het verhaal is vlot geschreven en de moeite waard om over te praten met jonge mensen vanaf 13 jaar.
Evert Hartman begon met het schrijven van avonturenromans voor volwassenen. Vanaf het einde van de jaren zeventig legde hij zich toe op het schrijven voor jongeren. Zijn boeken genoten direct een grote populariteit en verschillende titels werden bekroond door de Nederlandse Kinderjury. Zijn debuut Oorlog zonder vrienden won in 1980 bovendien de Europese Jeugdboekenprijs voor actuele literatuur. Evert Hartman overleed in 1994.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Evert Hartman
Uitgever
Dyslexion
ISBN
9789491638749
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
238

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken