Het oog van de meester

een onderzoek naar de literaire ontwikkeling van havo- en vwo-leerlingen in de tweede fase van het voortgezet onderwijs

Prijs € 39,95

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

T. Witte

Paperback | Mei 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waarom moet je lezen wat je nog niet kunt begrijpen? Deze vraag ligt ten grondslag aan dit onderzoek en duidt treffend de problemen in het literatuuronderwijs. Deze zijn enerzijds didactisch en anderzijds maatschappelijk van aard. Het didactische probleem is dat er weinig bekend is over het literaire ontwikkelingsproces van havo- en vwo-leerlingen. Hierdoor sluiten de aangereikte en soms verplichte boeken vaak niet aan bij de leerlingen. Het maatschappelijke probleem is dat het literatuuronderwijs in de media regelmatig ter discussie staat en er getwijfeld wordt aan de taak leerlingen voldoende literaire bagage mee te geven. Deze discussie ontbeert echter een empirische basis omdat er weinig bekend is over de concrete resultaten van het literatuuronderwijs op havo en vwo. De studie is bedoeld voor docenten en literatuurwetenschappers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T. Witte
Uitgever
Eburon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789059722460
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
611

Beschrijving

Waarom moet je lezen wat je nog niet kunt begrijpen? Deze vraag ligt ten grondslag aan dit onderzoek en duidt treffend de problemen in het literatuuronderwijs. Deze zijn enerzijds didactisch en anderzijds maatschappelijk van aard. Het didactische probleem is dat er weinig bekend is over het literaire ontwikkelingsproces van havo- en vwo-leerlingen.

Hierdoor sluiten de aangereikte en soms verplichte boeken vaak niet aan bij de leerlingen. Het maatschappelijke probleem is dat het literatuuronderwijs in de media regelmatig ter discussie staat en er getwijfeld wordt aan de taak leerlingen voldoende literaire bagage mee te geven. Deze discussie ontbeert echter een empirische basis omdat er weinig bekend is over de concrete resultaten van het literatuuronderwijs op havo en vwo.

De studie is bedoeld voor docenten en literatuurwetenschappers.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T. Witte
Uitgever
Eburon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789059722460
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
611

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken