Het prieel op de heuvel

zes generaties Vlaskamp, het verhaal van een tuindersfamilie

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Aly van der Mark

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aly van der Mark woont sinds 1976 met haar man Ids Westra op de voormalige kwekerij van zijn familie. Door een toeval ontdekte zij, dat de overgrootmoeder van haar man, Jitske Vlaskamp, uit een bijzondere familie kwam. Jitskes broer Gerrit was een tuinarchitect, die 350 tuinen en parken heeft aangelegd, haar lichtzinnige zuster Jelske werd verbannen naar Utrecht en haar vader eindigde in een massagraf in Veenhuizen.De geschiedenis gaat terug tot 1770, toen twee broers uit Breedenbroek in de Achterhoek hun heil zochten in het Westland en daarna als tuinbazen in Friesland belandden. Genoeg ingrediënten voor een bijzonder boek, waar het verhaal van de tuin van Aly van der Mark zelf als een rode draad doorheen loopt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aly van der Mark
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023251644
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

Aly van der Mark woont sinds 1976 met haar man Ids Westra op de voormalige kwekerij van zijn familie. Door een toeval ontdekte zij, dat de overgrootmoeder van haar man, Jitske Vlaskamp, uit een bijzondere familie kwam.

Jitskes broer Gerrit was een tuinarchitect, die 350 tuinen en parken heeft aangelegd, haar lichtzinnige zuster Jelske werd verbannen naar Utrecht en haar vader eindigde in een massagraf in Veenhuizen.

De geschiedenis gaat terug tot 1770, toen twee broers uit Breedenbroek in de Achterhoek hun heil zochten in het Westland en daarna als tuinbazen in Friesland belandden.

Genoeg ingrediënten voor een bijzonder boek, waar het verhaal van de tuin van Aly van der Mark zelf als een rode draad doorheen loopt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aly van der Mark
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023251644
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken