IJstijd

Zelf ijs maken in meer dan 40 recepten

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Kees Raat, Barbara Buiten

Hardback | Augustus 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

IJsmaker Kees Raat gaat op zoek naar het geheim van het allerlekkerste ijsje. Hoe maak je ijs dat smaakt zoals het oorspronkelijk bedoeld is, zonder kunstmatige grondstoffen? Hij beschrijft zijn zoektocht naar de beste ingrediënten: rauwe biologische melk van boer Nico uit Zunderdorp, mandarijnensap uit Sicilië en biologische suiker uit Brazilië. 'Alleen op die manier krijg je het ultieme ijsje.' Hoe moet je ijs eigenlijk proeven? Naast het beantwoorden van vragen, licht Kees een aantal fijne kneepjes, speciale technieken en zijn 'secret to succes' toe. En uiteraard staat IJstijd vol recepten voor heerlijke ijssmaken, van ananas, rabarber en tonkabonen tot chocolade, bloedsinaasappel met Campari en New Zuppa Inglese.Kees Raat is chocolatier en ijsmaker. In zijn winkel Metropolitan, in de Amsterdamse Warmoesstraat, geeft hij workshops en verkoopt hij het lekkerste ijs van Amsterdam. Echt Italiaans ijs, elke dag vers gedraaid met een vintage ijsmachine uit Bologna.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees Raat, Barbara Buiten
Uitgever
Carrera culinair
ISBN
9789048817283
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

IJsmaker Kees Raat gaat op zoek naar het geheim van het allerlekkerste ijsje. Hoe maak je ijs dat smaakt zoals het oorspronkelijk bedoeld is, zonder kunstmatige grondstoffen? Hij beschrijft zijn zoektocht naar de beste ingrediënten: rauwe biologische melk van boer Nico uit Zunderdorp, mandarijnensap uit Sicilië en biologische suiker uit Brazilië. 'Alleen op die manier krijg je het ultieme ijsje.' Hoe moet je ijs eigenlijk proeven? Naast het beantwoorden van vragen, licht Kees een aantal fijne kneepjes, speciale technieken en zijn 'secret to succes' toe. En uiteraard staat IJstijd vol recepten voor heerlijke ijssmaken, van ananas, rabarber en tonkabonen tot chocolade, bloedsinaasappel met Campari en New Zuppa Inglese.

Kees Raat is chocolatier en ijsmaker. In zijn winkel Metropolitan, in de Amsterdamse Warmoesstraat, geeft hij workshops en verkoopt hij het lekkerste ijs van Amsterdam. Echt Italiaans ijs, elke dag vers gedraaid met een vintage ijsmachine uit Bologna.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees Raat, Barbara Buiten
Uitgever
Carrera culinair
ISBN
9789048817283
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken