Jachthuis Sint Hubertus

en andere monumentale objecten in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Hardback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jachthuis St. Hubertus vertelt het verhaal van een onwegdenkbaar monument. Uitrijzend boven Het Nationale Park de Hoge Veluwe maakt het gebouw jaren later nog steeds de herinnering aan Anton en Helene Kröller-Müller tastbaar. Het jachthuis werd gebouwd door het echtpaar: Helene bouwde hier haar kunstverzameling op en Anton ging jagen.Het verhaal van de totstandkoming van het jachthuis, de tumultueuze opdrachten aan de architecten, het ontwerp, de verwijzingen naar de legende, het Gesamtkunstwerk - het is allemaal even bijzonder. Maar het is het dagelijks leven van het echtpaar op deze plek dat het huis een ziel geeft. De gesprekken die hier zijn gevoerd, de belangrijke beslissingen die er werden genomen, de diners die er werden gehouden. Het is een huis waarin écht geleefd werd.Dit boek geeft een rondleiding door dit bijzondere gebouw, tot aan de meest minutieuze details. In korte hoofdstukken, aangevuld met scherpe foto's, komt het jachthuis duidelijk in beeld: van de legende die haar naam inspireerde tot het door H.P. Berlage ontworpen tafelzilver.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789462580961
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Jachthuis St. Hubertus vertelt het verhaal van een onwegdenkbaar monument. Uitrijzend boven Het Nationale Park de Hoge Veluwe maakt het gebouw jaren later nog steeds de herinnering aan Anton en Helene Kröller-Müller tastbaar. Het jachthuis werd gebouwd door het echtpaar: Helene bouwde hier haar kunstverzameling op en Anton ging jagen.

Het verhaal van de totstandkoming van het jachthuis, de tumultueuze opdrachten aan de architecten, het ontwerp, de verwijzingen naar de legende, het Gesamtkunstwerk - het is allemaal even bijzonder. Maar het is het dagelijks leven van het echtpaar op deze plek dat het huis een ziel geeft. De gesprekken die hier zijn gevoerd, de belangrijke beslissingen die er werden genomen, de diners die er werden gehouden. Het is een huis waarin écht geleefd werd.

Dit boek geeft een rondleiding door dit bijzondere gebouw, tot aan de meest minutieuze details. In korte hoofdstukken, aangevuld met scherpe foto's, komt het jachthuis duidelijk in beeld: van de legende die haar naam inspireerde tot het door H.P. Berlage ontworpen tafelzilver.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789462580961
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken