Julia heeft twee huizen

verhalen voor kinderen van gescheiden ouders

Prijs € 16,95

Niet beschikbaar

Nicoline Wisse Smit

Hardback | April 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Julia woont in twee huizen: ze heeft een huis met papa en een met mama. Soms is dat jammer en soms juist leuk. De zes verhalen over Julia gaan over allerlei gebeurtenissen rondom een scheiding. Over scheiden in het algemeen, het gevoel van kinderen van gescheiden ouders dat ze of de ene of de andere ouder verdriet doen, een verhuizing van een van de ouders, een nieuwe partner en gezinsuitbreiding. De verhalen zijn geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf zes jaar, en bieden een handvat om de verschillende situaties en gevoelens te kunnen bespreken. Het belangrijkste uitgangspunt van Julia heeft twee huizen is dat kinderen vertrouwen en zekerheid nodig hebben. Het vertrouwen dat papa en mama er, ondanks hun scheiding, nog steeds allebei voor het kind zijn. De zekerheid dat het kind geen schuld heeft aan de scheiding en, ondanks de veranderde situatie, gelukkig mag en kan opgroeien. Nicoline Wisse Smit is gescheiden en moeder van een dochter. Zij besloot dit boek te schrijven vanwege haar behoefte aan een goed kinderboek om haar scheiding bespreekbaar te maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nicoline Wisse Smit
Uitgever
Niño
ISBN
9789085605201
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
40

Beschrijving

Julia woont in twee huizen: ze heeft een huis met papa en een met mama. Soms is dat jammer en soms juist leuk. De zes verhalen over Julia gaan over allerlei gebeurtenissen rondom een scheiding. Over scheiden in het algemeen, het gevoel van kinderen van gescheiden ouders dat ze of de ene of de andere ouder verdriet doen, een verhuizing van een van de ouders, een nieuwe partner en gezinsuitbreiding.

De verhalen zijn geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf zes jaar, en bieden een handvat om de verschillende situaties en gevoelens te kunnen bespreken. Het belangrijkste uitgangspunt van Julia heeft twee huizen is dat kinderen vertrouwen en zekerheid nodig hebben. Het vertrouwen dat papa en mama er, ondanks hun scheiding, nog steeds allebei voor het kind zijn. De zekerheid dat het kind geen schuld heeft aan de scheiding en, ondanks de veranderde situatie, gelukkig mag en kan opgroeien.

Nicoline Wisse Smit is gescheiden en moeder van een dochter. Zij besloot dit boek te schrijven vanwege haar behoefte aan een goed kinderboek om haar scheiding bespreekbaar te maken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nicoline Wisse Smit
Uitgever
Niño
ISBN
9789085605201
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
40

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken