Klopjacht

het verhaal van de bokkenrijders

Prijs € 15,95

Uitverkocht

Roger H. Schoemans

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bokkenrijders komen door de lucht gevlogen. Ze kennen geheime spreuken om zich onzichtbaar te maken. Het zijn trawanten van de duivel! 1793. Limburg is in de ban van de bokkenrijders, een mysterieuze bende die de streek onveilig maakt. Iedereen die zich vreemd gedraagt, wordt opgepakt en gefolterd. Honderden mensen eindigen aan de galg. Ook Wiele, de vader van Nolle, wordt ervan verdacht een bokkenrijder te zijn. Uit angst vlucht hij samen met zijn gezin het dorp uit. In een klein hutje op de heide leven ze een arm en teruggetrokken bestaan. Maar dan wordt de rijkste hoeve van het dorp overvallen en de goudschat van jonker Du Perre gestolen. Wiele en Nolle staan boven op de lijst van verdachten. Er breekt een ware klopjacht uit, het begin van een gevaarlijk kat-en-muisspelletje tussen het gerecht en de bokkenrijders. Kunnen Wiele en Nolle ontsnappen? En worden de echte bokkenrijders ontmaskerd? Roger H. Schoemans neemt je mee naar het Limburgse platteland van de achttiende eeuw. Hij gaat op zoek naar de waarheid achter de bokkenrijders. Een avontuurlijk en spannend verhaal over gerechtigheid, angst en bijgeloof.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roger H. Schoemans
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789059083219
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
137

Beschrijving

Bokkenrijders komen door de lucht gevlogen. Ze kennen geheime spreuken om zich onzichtbaar te maken. Het zijn trawanten van de duivel!

1793. Limburg is in de ban van de bokkenrijders, een mysterieuze bende die de streek onveilig maakt. Iedereen die zich vreemd gedraagt, wordt opgepakt en gefolterd. Honderden mensen eindigen aan de galg. Ook Wiele, de vader van Nolle, wordt ervan verdacht een bokkenrijder te zijn. Uit angst vlucht hij samen met zijn gezin het dorp uit. In een klein hutje op de heide leven ze een arm en teruggetrokken bestaan.

Maar dan wordt de rijkste hoeve van het dorp overvallen en de goudschat van jonker Du Perre gestolen. Wiele en Nolle staan boven op de lijst van verdachten. Er breekt een ware klopjacht uit, het begin van een gevaarlijk kat-en-muisspelletje tussen het gerecht en de bokkenrijders. Kunnen Wiele en Nolle ontsnappen? En worden de echte bokkenrijders ontmaskerd?

Roger H. Schoemans neemt je mee naar het Limburgse platteland van de achttiende eeuw. Hij gaat op zoek naar de waarheid achter de bokkenrijders. Een avontuurlijk en spannend verhaal over gerechtigheid, angst en bijgeloof.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roger H. Schoemans
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789059083219
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
137

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken