Leesproblemen en dyslexie

beschrijving, verklaring en aanpak

Prijs € 34,50

Uitverkocht

A. van der Leij

Paperback | Mei 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

rofessor Van der Leij, expert op het gebied van leesproblemen, geeft aan dat het belangrijk is om in de eerste plaats te bepalen wat het leesonderwijs beoogt. De volgende stap is om op basis van de doelstellingen een analyse te maken van de taken waarvoor de leerling zich gesteld ziet. Voorts breidt hij de taakanalyse uit tot de mentale processen die eraan ten grondslag liggen, de processen die de informatieverwerking bepalen. Daarnaast richt hij zijn analyse ook op de achterliggende factoren die bepaalde verschijnselen op taak- en procesniveau veroorzaken of in stand houden.De op deze manier verkregen inzichten zet de auteur in de laatste zes hoofdstukken om in bruikbare methodieken en maatregelen voor de aanpak op groeps-, school- en individueel niveau. Daarmee biedt dit boek een helder overzicht van de behandelingsmethoden van leesproblemen.Professor dr. A. van der Leij is hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. van der Leij
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789056375362
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
380

Beschrijving

rofessor Van der Leij, expert op het gebied van leesproblemen, geeft aan dat het belangrijk is om in de eerste plaats te bepalen wat het leesonderwijs beoogt. De volgende stap is om op basis van de doelstellingen een analyse te maken van de taken waarvoor de leerling zich gesteld ziet. Voorts breidt hij de taakanalyse uit tot de mentale processen die eraan ten grondslag liggen, de processen die de informatieverwerking bepalen. Daarnaast richt hij zijn analyse ook op de achterliggende factoren die bepaalde verschijnselen op taak- en procesniveau veroorzaken of in stand houden.

De op deze manier verkregen inzichten zet de auteur in de laatste zes hoofdstukken om in bruikbare methodieken en maatregelen voor de aanpak op groeps-, school- en individueel niveau. Daarmee biedt dit boek een helder overzicht van de behandelingsmethoden van leesproblemen.

Professor dr. A. van der Leij is hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. van der Leij
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789056375362
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
380

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken