Papinette

Prijs € 9,95

Levertijd: 1-2 werkdagen

Kristien Dieltiens

Hardback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit verhaal speelt zich af aan het einde van de Renaissance en het begin van de Gouden Eeuw. Papinette wordt vaderloos geboren als de dochter van een wasvrouw die tewerkgesteld is bij een rijke familie in Antwerpen in de zestiende eeuw. Ze groeit op in het gezelschap van haar moeder en nog drie andere wasvrouwen. Ze leert het leven op een heel zintuiglijke manier kennen. Een van haar speelkameraadjes is Antoon de Cock, zoon van een van de wasvrouwen. Met hem groeit ze op in een broer-zusterrelatie. Als ze dertien is, wordt ze keukenmeisje bij de Joachim Beuckelaer, een gewaardeerde schilder met een voorkeur voor markt- en keukentaferelen. Papinettes drang naar overvloed, haar gulzigheid en nieuwsgierigheid maken haar tot een opvallend, aantrekkelijk jong meisje dat zeer begeerd wordt door de mannelijke personages.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kristien Dieltiens
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044809503
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
239

Beschrijving

Dit verhaal speelt zich af aan het einde van de Renaissance en het begin van de Gouden Eeuw.

Papinette wordt vaderloos geboren als de dochter van een wasvrouw die tewerkgesteld is bij een rijke familie in Antwerpen in de zestiende eeuw. Ze groeit op in het gezelschap van haar moeder en nog drie andere wasvrouwen. Ze leert het leven op een heel zintuiglijke manier kennen. Een van haar speelkameraadjes is Antoon de Cock, zoon van een van de wasvrouwen. Met hem groeit ze op in een broer-zusterrelatie.
Als ze dertien is, wordt ze keukenmeisje bij de Joachim Beuckelaer, een gewaardeerde schilder met een voorkeur voor markt- en keukentaferelen. Papinettes drang naar overvloed, haar gulzigheid en nieuwsgierigheid maken haar tot een opvallend, aantrekkelijk jong meisje dat zeer begeerd wordt door de mannelijke personages.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kristien Dieltiens
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044809503
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
239

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken