Pizzeria Vasari

een persoonlijke kunstgeschiedenis van Gijs Frieling

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Manon Braat, Nikkie Herberigs, Gijs Frieling

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als je in de Trouwzaal staat van Villa Constance, de villa die Arnold van den Bergh, de founding father van Unilever, in 1888 liet bouwen, blijf je kijken naar de persoonlijke kunstgeschiedenis die Gijs Frieling hier schilderde. Een persoonlijke kunstgeschiedenis van Gijs Frieling toont een uniek project. In een enorme muurschildering integreert Frieling zijn belangrijkste inspiratiebronnen, waaronder het wereldberoemde Isenheimer altaar van Matthias Grunewald, werken van roemrijke voorgangers als El Greco, Cezanne en Van Gogh en van tijdgenoten als Rene Daniels, Thomas Hirschhorn en Gilbert & George. Daarnaast put Frieling uit de beeldtaal van religieuze stromingen, populaire televisieseries als Twin Peaks en science-fictionfilms als Avatar. Deze publicatie biedt een fascinerend inzicht in de werkzwijze en inspiratiebronnen van de kunstenaar door sfeervolle overzichtsfoto's van het kunstwerk en beeldtaal waarop Frieling zich baseert.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Manon Braat, Nikkie Herberigs, Gijs Frieling
Uitgever
Wbooks
ISBN
9789089102867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
71

Beschrijving

Als je in de Trouwzaal staat van Villa Constance, de villa die Arnold van den Bergh, de founding father van Unilever, in 1888 liet bouwen, blijf je kijken naar de persoonlijke kunstgeschiedenis die Gijs Frieling hier schilderde. Een persoonlijke kunstgeschiedenis van Gijs Frieling toont een uniek project. In een enorme muurschildering integreert Frieling zijn belangrijkste inspiratiebronnen, waaronder het wereldberoemde Isenheimer altaar van Matthias Grunewald, werken van roemrijke voorgangers als El Greco, Cezanne en Van Gogh en van tijdgenoten als Rene Daniels, Thomas Hirschhorn en Gilbert & George. Daarnaast put Frieling uit de beeldtaal van religieuze stromingen, populaire televisieseries als Twin Peaks en science-fictionfilms als Avatar.
Deze publicatie biedt een fascinerend inzicht in de werkzwijze en inspiratiebronnen van de kunstenaar door sfeervolle overzichtsfoto's van het kunstwerk en beeldtaal waarop Frieling zich baseert.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Manon Braat, Nikkie Herberigs, Gijs Frieling
Uitgever
Wbooks
ISBN
9789089102867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
71

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken