Rechterhand van Nederland

biografie van Michiel Adriaenszoon de Ruyter

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ronald Prud'Homme van Reine

Paperback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De biografie van Michiel de Ruyter. Aangevuld met een katern met kleurenfoto’s ter begeleiding van de grote tentoonstelling in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, en een aantal niet eerder gepubliceerde brieven van De Ruyter. Michiel Adriaenszoon de Ruyter (1607-1676) wordt in het De Ruyterjaar 2007 grootscheeps herdacht als een van de belangrijkste figuren uit de Nederlandse geschiedenis, h rolmodel voor Nederlandse ondernemersgeest en liberal denken. In deze gezaghebbende biografie schetst historicus Prud’homme van Reine de persoonlijkheid van de man die schuilgaat achter de resusachtige mythe die vrijwel onmiddellijk na zijn dood in de baai van Syracuseop 29 april 1676 ontstond. Deze nieuwe editie is aangevuld met enkele onlangs door de auteur ontdekte brieven aan familieleden die De Ruyter op belangrijke momenten in zijn laatste levensjaren (1667-1676) schreef, tijdens de tocht naar Chatham, de slag bij Schooneveld en zijn laatste expeditie naar de Middellandse Zee. Daaruit komt eens temeer naar voren hoeveel hij om zijn familie gaf. De verovering van het Engelse vlaggenschip de Royal Charles (de ‘Royael Carel’), in juni 1667, een gebeurtenis van wereldformaat, zinkt in het niet bij de zorgen die hij zich maakt over de gezondheidstoestand van zijn dochter die koorts heeft. Ronald Prud’ homme van Reine is historicus. Bij De Arbeiderspers verschenen eveneens van zijn hand Schittering en schandaal. Biografie van Maerten en Cornelis Tromp en Admiraal Zilvervloot. Biografie van Piet Hein. Meest recent verscheen Zeehelden, over zeventiende-eeuwse heldenverering. Een monumentale biografie. – Elsbeth Etty in NRC Handelsblad

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ronald Prud'Homme van Reine
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029564595
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
424

Beschrijving

De biografie van Michiel de Ruyter. Aangevuld met een katern met kleurenfoto’s ter begeleiding van de grote tentoonstelling in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, en een aantal niet eerder gepubliceerde brieven van De Ruyter.

Michiel Adriaenszoon de Ruyter (1607-1676) wordt in het De Ruyterjaar 2007 grootscheeps herdacht als een van de belangrijkste figuren uit de Nederlandse geschiedenis, h rolmodel voor Nederlandse ondernemersgeest en liberal denken.

In deze gezaghebbende biografie schetst historicus Prud’homme van Reine de persoonlijkheid van de man die schuilgaat achter de resusachtige mythe die vrijwel onmiddellijk na zijn dood in de baai van Syracuseop 29 april 1676 ontstond.

Deze nieuwe editie is aangevuld met enkele onlangs door de auteur ontdekte brieven aan familieleden die De Ruyter op belangrijke momenten in zijn laatste levensjaren (1667-1676) schreef, tijdens de tocht naar Chatham, de slag bij Schooneveld en zijn laatste expeditie naar de Middellandse Zee. Daaruit komt eens temeer naar voren hoeveel hij om zijn familie gaf. De verovering van het Engelse vlaggenschip de Royal Charles (de ‘Royael Carel’), in juni 1667, een gebeurtenis van wereldformaat, zinkt in het niet bij de zorgen die hij zich maakt over de gezondheidstoestand van zijn dochter die koorts heeft.
Ronald Prud’ homme van Reine is historicus. Bij De Arbeiderspers verschenen eveneens van zijn hand Schittering en schandaal. Biografie van Maerten en Cornelis Tromp en Admiraal Zilvervloot. Biografie van Piet Hein. Meest recent verscheen Zeehelden, over zeventiende-eeuwse heldenverering.
Een monumentale biografie. – Elsbeth Etty in NRC Handelsblad

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ronald Prud'Homme van Reine
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029564595
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
424

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken