Rehabilitatie

een orientatie en een beschrijving van drie benaderingswijzen

Prijs € 14,50

Uitverkocht

Paperback | December 1999 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze uitgave geeft een introductie op het begrip rehabilitatie. De eerste vier hoofdstukken zijn gewijd aan beschouwingen over de betekenis van rehabilitatie en worden als het ware afgerond in wat voor de hulpverlening van cruciaal belang is: de attitude van de hulpverlener zelf.Daarna volgen de drie meest bekende benaderingen: de Individuele Rehabilitatie Benadering, de Libermanmodules en het Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen. Het zijn bijdragen die de betreffende aanpak in hoofdlijnen beschrijven.De twee laatste hoofdstukken betreffen twee aparte 'methodieken'. In de eerste plaats het zogenaamde consumer?run project 'Herstellen doe je zelf'. In deze bijdrage wordt onderstreept hoe onvervreemdbaar de rol van cliënten binnen de rehabilitatiebenadering is. Hun verhalen aan elkaar blijken een belangrijke psychologische strohalm in ieders herstelproces. Ten slotte wordt de Rationele Rehabilitatie-methodiek, specifiek voor patiënten met schizofrenie, besproken.In de epiloog worden de diverse lijnen in het boek bijeengebracht en van commentaar voorzien. De epiloog heeft bovendien het karakter van een balans.Rehabilitatie als één van de meest in het oog springende vormen van zorgvernieuwing wordt in dit boek op heldere wijze beschreven. Het geeft in kort bestek een goed overzicht van hoe het rehabilitatiebegrip moet worden opgevat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
SWP
ISBN
9789066653269
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 1999
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Deze uitgave geeft een introductie op het begrip rehabilitatie. De eerste vier hoofdstukken zijn gewijd aan beschouwingen over de betekenis van rehabilitatie en worden als het ware afgerond in wat voor de hulpverlening van cruciaal belang is: de attitude van de hulpverlener zelf.
Daarna volgen de drie meest bekende benaderingen: de Individuele Rehabilitatie Benadering, de Libermanmodules en het Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen. Het zijn bijdragen die de betreffende aanpak in hoofdlijnen beschrijven.
De twee laatste hoofdstukken betreffen twee aparte 'methodieken'. In de eerste plaats het zogenaamde consumer?run project 'Herstellen doe je zelf'. In deze bijdrage wordt onderstreept hoe onvervreemdbaar de rol van cliënten binnen de rehabilitatiebenadering is. Hun verhalen aan elkaar blijken een belangrijke psychologische strohalm in ieders herstelproces. Ten slotte wordt de Rationele Rehabilitatie-methodiek, specifiek voor patiënten met schizofrenie, besproken.
In de epiloog worden de diverse lijnen in het boek bijeengebracht en van commentaar voorzien. De epiloog heeft bovendien het karakter van een balans.

Rehabilitatie als één van de meest in het oog springende vormen van zorgvernieuwing wordt in dit boek op heldere wijze beschreven. Het geeft in kort bestek een goed overzicht van hoe het rehabilitatiebegrip moet worden opgevat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
SWP
ISBN
9789066653269
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 1999
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken