Rembrandt in perspectief

de veranderende visie op de meester en zijn werk

Prijs € 42,50

Uitverkocht

Hardback | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Rembrandt in perspectief wordt de focus van het brede gebied van de geschiedenis van de publieke ontvangst en het verzamelen van kunst in de Gouden Eeuw verlegd naar één kunstenaar: Rembrandt. Deze aanpak valt in twee delen uiteen: enerzijds wordt inzicht gegeven in de geschiedenis van de waardering van Rembrandts werk door de eeuwen heen. Anderzijds wordt een overzicht geboden van het type onderzoek waarmee kunsthistorici in de afgelopen eeuw zijn werk hebben benaderd.De tegenstelling die bestaat tussen de stortvloed aan moderne Rembrandt-literatuur en diens status in zijn eigen tijd blijkt uit de verschillende bijdragen in het eerste deel 'Van ketter tot kunstheld: de receptie van Rembrandt en zijn werk' . De diverse methodes van onderzoek, die ten grondslag liggen aan diezelfde stroom aan Rembrandt-studies, worden in het tweede deel 'Kunsthistorische benaderingen en de veranderende visie op Rembrandt en zijn werk' belicht, waaronder het connaisseurschap, het iconografisch onderzoek en het materiaal-technisch onderzoek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
De Kunst
ISBN
9789491196607
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

In Rembrandt in perspectief wordt de focus van het brede gebied van de geschiedenis van de publieke ontvangst en het verzamelen van kunst in de Gouden Eeuw verlegd naar één kunstenaar: Rembrandt.

Deze aanpak valt in twee delen uiteen: enerzijds wordt inzicht gegeven in de geschiedenis van de waardering van Rembrandts werk door de eeuwen heen. Anderzijds wordt een overzicht geboden van het type onderzoek waarmee kunsthistorici in de afgelopen eeuw zijn werk hebben benaderd.

De tegenstelling die bestaat tussen de stortvloed aan moderne Rembrandt-literatuur en diens status in zijn eigen tijd blijkt uit de verschillende bijdragen in het eerste deel 'Van ketter tot kunstheld: de receptie van Rembrandt en zijn werk' . De diverse methodes van onderzoek, die ten grondslag liggen aan diezelfde stroom aan Rembrandt-studies, worden in het tweede deel 'Kunsthistorische benaderingen en de veranderende visie op Rembrandt en zijn werk' belicht, waaronder het connaisseurschap, het iconografisch onderzoek en het materiaal-technisch onderzoek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
De Kunst
ISBN
9789491196607
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken