Ridders

aanvallen!

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Luc Descamps

Hardback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ridderverhalen zijn al zo oud als … nou ja, de ridders zelf. Op fiere strijdrossen en in de fraaiste wapenrustingen trekken ze ten strijde om kinderen en zwakken, maar vooral mooie jonkvrouwen te redden. Je zou voor minder ridder worden. Maar is dat allemaal wel zo eenvoudig ? Er zijn heel wat dingen waar je op moet letten, en de opleiding is lang en zwaar. Jolan weet er alles van. Hij is schildknaap van de arme, ietwat eigenaardige ridder Morningdew en droomt ervan ooit zelf ridder te worden. Een droom waarvoor hij heel wat avonturen moet doorstaan. Naast het verhaal van Jolan en ridder Morningdew bevat dit boek heel wat informatie over het leven van de middeleeuwse ridders. Hoe kun je ridder worden ? Welke taken heeft een schildknaap ? Met welke wapens moet je leren vechten ? Waar wonen ridders ? Welke gevechten leveren ze ? Deze en zoveel meer vragen worden beantwoord in dit boek, dat de middeleeuwen weer tot leven brengt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Luc Descamps
Uitgever
Manteau Jeugd
ISBN
9789022324714
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
165

Beschrijving

Ridderverhalen zijn al zo oud als … nou ja, de ridders zelf. Op fiere strijdrossen en in de fraaiste wapenrustingen trekken ze ten strijde om kinderen en zwakken, maar vooral mooie jonkvrouwen te redden. Je zou voor minder ridder worden. Maar is dat allemaal wel zo eenvoudig ? Er zijn heel wat dingen waar je op moet letten, en de opleiding is lang en zwaar.

Jolan weet er alles van. Hij is schildknaap van de arme, ietwat eigenaardige ridder Morningdew en droomt ervan ooit zelf ridder te worden. Een droom waarvoor hij heel wat avonturen moet doorstaan.

Naast het verhaal van Jolan en ridder Morningdew bevat dit boek heel wat informatie over het leven van de middeleeuwse ridders. Hoe kun je ridder worden ? Welke taken heeft een schildknaap ? Met welke wapens moet je leren vechten ? Waar wonen ridders ? Welke gevechten leveren ze ? Deze en zoveel meer vragen worden beantwoord in dit boek, dat de middeleeuwen weer tot leven brengt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Luc Descamps
Uitgever
Manteau Jeugd
ISBN
9789022324714
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
165

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken