Scandinavische mythen en sagen

Prijs € 16,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Roger Lancelyn Green

Paperback | Oktober 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek heeft Roger Lancelyn Green de nog bestaande Scandinavische mythen tot een verhaal samen te voegen, vanaf het ontstaan der wereld tot het visioen van Rangarok. De meeste navertellers van de Noordse mythen hebben zich tevreden gesteld met het verhalen van losse, op zichzelf staande gebeurtenissen. Green is er echter in geslaagd in zijn doorlopende verhaal de typische Noordse sfeer te behouden door bijvoorbeeld het dichterlijke van de Volo-spa af te wisselen met de volkse verteltrant van Heimdals bezoek aan Midgard, Odins ruwe en rechtstreekse aanpak van de reuzen of de zwaar van noodlot geladen sage van Sigurd en Brunhild.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roger Lancelyn Green
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789031508150
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In dit boek heeft Roger Lancelyn Green de nog bestaande Scandinavische mythen tot een verhaal samen te voegen, vanaf het ontstaan der wereld tot het visioen van Rangarok.
De meeste navertellers van de Noordse mythen hebben zich tevreden gesteld met het verhalen van losse, op zichzelf staande gebeurtenissen. Green is er echter in geslaagd in zijn doorlopende verhaal de typische Noordse sfeer te behouden door bijvoorbeeld het dichterlijke van de Volo-spa af te wisselen met de volkse verteltrant van Heimdals bezoek aan Midgard, Odins ruwe en rechtstreekse aanpak van de reuzen of de zwaar van noodlot geladen sage van Sigurd en Brunhild.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roger Lancelyn Green
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789031508150
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken