Schateiland

Prijs € 28,90

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Robert Louis Stevenson

Hardback | Maart 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als een oude zeekapitein met een oude scheepskist en een eng verhaal over een varensgast met één been bij de 'Admiraal Benbow' binnenkomt, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een van de meest populaire avonturenromans in de geschiedenis. De jonge Jim Hawkins vindt tussen de bezittingen van de kapitein een schatkaart en gaat samen met zijn vrienden dokter Livesey en landheer Trelawney op zoek naar de schat. Ze stellen hun vertrouwen in Lange John Silver, de scheepskok, maar weten niet dat hij de beruchte varensgast met één been is. Als ze samen met een bemanning, bestaande uit piraten, koers zetten naar Schateiland, breekt onderweg muiterij uit. In de daaropvolgende jacht naar de schat komen Jim en Lange John geregeld tegenover elkaar te staan.Robert Louis Stevenson schreef Schateiland als een boek 'over een kaart en een schat, en een muiterij, en een verlaten schip, en de goede oude landheer Trelawney, en een dokter en een scheepskok met één been...' en dat is hetook, en nog veel meer.De meermaals gelauwerde kunstenaar Robert Ingpen heeft zijn fantasie bij ditadembenemende avontuur de vrije loop gelaten en heeft daardoor de helden enschurken uit Stevensons avonturenroman tot leven gebracht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert Louis Stevenson
Uitgever
Vries-Brouwers, Uitgeverij C. De
ISBN
9789059273207
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Als een oude zeekapitein met een oude scheepskist en een eng verhaal over een varensgast met één been bij de 'Admiraal Benbow' binnenkomt, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een van de meest populaire avonturenromans in de geschiedenis. De jonge Jim Hawkins vindt tussen de bezittingen van de kapitein een schatkaart en gaat samen met zijn vrienden dokter Livesey en landheer Trelawney op zoek naar de schat. Ze stellen hun vertrouwen in Lange John Silver, de scheepskok, maar weten niet dat hij de beruchte varensgast met één been is. Als ze samen met een bemanning, bestaande uit piraten, koers zetten naar Schateiland, breekt onderweg muiterij uit. In de daaropvolgende jacht naar de schat komen Jim en Lange John geregeld tegenover elkaar te staan.

Robert Louis Stevenson schreef Schateiland als een boek 'over een kaart en een schat, en een muiterij, en een verlaten schip, en de goede oude landheer Trelawney, en een dokter en een scheepskok met één been...' en dat is het
ook, en nog veel meer.

De meermaals gelauwerde kunstenaar Robert Ingpen heeft zijn fantasie bij dit
adembenemende avontuur de vrije loop gelaten en heeft daardoor de helden en
schurken uit Stevensons avonturenroman tot leven gebracht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert Louis Stevenson
Uitgever
Vries-Brouwers, Uitgeverij C. De
ISBN
9789059273207
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken