Speelboek

eerste hulp bij het leuk houden van spelen

Prijs € 24,00

Niet beschikbaar

Marianne de Valck

Paperback | Januari 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Spelen lijkt zo vanzelfsprekend dat we dreigen te vergeten hoe belangrijk onze begeleiding kan zijn voor het spelen en daarmee voor de ontwikkeling van kinderen. Geen kind speelt om zich te ontwikkelen. Een kind speelt omdat, wanneer en zolang het leuk is om te spelen. Wanneer kinderen spelen leuk vinden, spelen ze geconcentreerd en willen ze vaker en langer spelen. Hiermee vergroot de kans op speelwaarde zich als bijdrage aan de ontwikkeling. Marianne de Valck geeft de waarde, voorwaarden en visies op spelen. Zij gaat onder andere in op hoe we spelen figuurlijke ruimte kunnen geven, we rekening kunnen houden met de aard van kinderen en wat de verschillende pedagogische visies kunnen betekenen voor de keuze van speelgoed. Daarnaast gaat zij duidelijk in op de inrichting van de speelruimte en de begeleiding bij het spelen. Speelboek geeft informatie en inspiratie om spelen leuk te maken en is uitermate geschikt voor ouders en professionals die met kinderen van 0 tot 12 jaar werken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marianne de Valck
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789066655737
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
199

Beschrijving

Spelen lijkt zo vanzelfsprekend dat we dreigen te vergeten hoe belangrijk onze begeleiding kan zijn voor het spelen en daarmee voor de ontwikkeling van kinderen. Geen kind speelt om zich te ontwikkelen. Een kind speelt omdat, wanneer en zolang het leuk is om te spelen. Wanneer kinderen spelen leuk vinden, spelen ze geconcentreerd en willen ze vaker en langer spelen. Hiermee vergroot de kans op speelwaarde zich als bijdrage aan de ontwikkeling.

Marianne de Valck geeft de waarde, voorwaarden en visies op spelen. Zij gaat onder andere in op hoe we spelen figuurlijke ruimte kunnen geven, we rekening kunnen houden met de aard van kinderen en wat de verschillende pedagogische visies kunnen betekenen voor de keuze van speelgoed. Daarnaast gaat zij duidelijk in op de inrichting van de speelruimte en de begeleiding bij het spelen.

Speelboek geeft informatie en inspiratie om spelen leuk te maken en is uitermate geschikt voor ouders en professionals die met kinderen van 0 tot 12 jaar werken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marianne de Valck
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789066655737
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
199

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken