Sportvoeding

Prijs € 73,50

Uitverkocht

R.J. Maughan, L.M. Burke

Paperback | Juni 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Presteren in hitte. Herstel na inspanning. Vocht en elektrolyten. Het zijn stuk voor stuk hoofdstukken die het belang van voeding onderschrijven, telkens vanuit een ander perspectief.Sportvoeding is een naslagwerk dat de meest essentiële informatie over sportvoeding bevat. Voor de coach, de trainer, medici en paramedici en natuurlijk de sporter zelf. Het boek is opgebouwd uit drie delen: sportvoeding bij training, in wedstrijdsituaties en in de praktijk. Kortom, sportvoeding overal en altijd.Nederlandse eetcultuurSportvoeding is een vertaling van het handboek Sports Nutrition van de internationale autoriteiten op dit gebied: Ronald J. Maughan en Louise M. Burke. Voor de bewerking naar de Nederlandse situatie stonden bewegingswetenschapper dr. Gerard Rietjens en de voedingskundige Joris Hermans MSc. garant. Beiden zijn betrokken bij de werkgroep Sport en voeding van NOC*NSF. De casussen in Sportvoeding zijn grondig gescreend en aangepast aan de Nederlandse eet- en sportcultuur. Bijzondere aandacht is besteed aan up-to-date-dopinginformatie en aan de Nederlandse richtlijnen voor voedingssupplementen en doping.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R.J. Maughan, L.M. Burke
Uitgever
Reed business
ISBN
9789035226883
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Presteren in hitte. Herstel na inspanning. Vocht en elektrolyten. Het zijn stuk voor stuk hoofdstukken die het belang van voeding onderschrijven, telkens vanuit een ander perspectief.

Sportvoeding is een naslagwerk dat de meest essentiële informatie over sportvoeding bevat. Voor de coach, de trainer, medici en paramedici en natuurlijk de sporter zelf. Het boek is opgebouwd uit drie delen: sportvoeding bij training, in wedstrijdsituaties en in de praktijk. Kortom, sportvoeding overal en altijd.

Nederlandse eetcultuur
Sportvoeding is een vertaling van het handboek Sports Nutrition van de internationale autoriteiten op dit gebied: Ronald J. Maughan en Louise M. Burke. Voor de bewerking naar de Nederlandse situatie stonden bewegingswetenschapper dr. Gerard Rietjens en de voedingskundige Joris Hermans MSc. garant. Beiden zijn betrokken bij de werkgroep Sport en voeding van NOC*NSF.

De casussen in Sportvoeding zijn grondig gescreend en aangepast aan de Nederlandse eet- en sportcultuur. Bijzondere aandacht is besteed aan up-to-date-dopinginformatie en aan de Nederlandse richtlijnen voor voedingssupplementen en doping.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R.J. Maughan, L.M. Burke
Uitgever
Reed business
ISBN
9789035226883
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken