Steenkool

Prijs € 14,00

Uitverkocht

Neil Morris

Hardback | Juli 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bijna een kwart van de energiebehoefte op aarde wordt gedekt door steenkool. Steenkool wordt gebruikt voor verwarming van huizen en gebouwen, als brandstof in de industrie en voor de opwekking van elektriciteit. Maar wat is steenkool eigenlijk? Hoe is het ontstaan? Waar komt het voor en hoe kunnen we het veilig gebruiken? Welke gevolgen heeft verbranding ervan voor het milieu? En waarom moeten we op zoek naar alternatieve energiebronnen?Dit boek geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen. Je kunt erin lezen waarom steenkool zo belangrijk was tijdens de industriële revolutie, hoe het wordt gewonnen en waar het zoal voor gebruikt wordt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Neil Morris
Uitgever
Corona
ISBN
9789054959502
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
32

Beschrijving

Bijna een kwart van de energiebehoefte op aarde wordt gedekt door steenkool. Steenkool wordt gebruikt voor verwarming van huizen en gebouwen, als brandstof in de industrie en voor de opwekking van elektriciteit. Maar wat is steenkool eigenlijk? Hoe is het ontstaan? Waar komt het voor en hoe kunnen we het veilig gebruiken? Welke gevolgen heeft verbranding ervan voor het milieu? En waarom moeten we op zoek naar alternatieve energiebronnen?

Dit boek geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen. Je kunt erin lezen waarom steenkool zo belangrijk was tijdens de industriële revolutie, hoe het wordt gewonnen en waar het zoal voor gebruikt wordt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Neil Morris
Uitgever
Corona
ISBN
9789054959502
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
32

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken