Toegang geweigerd (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Danny De Vos

EPUB met digitaal watermerk | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De zomervakantie is aangebroken en Nick gaat met zijn ouders en zus op all-inclusive vakantie naar een Grieks eiland. Toch is de vakantiesfeer anders dan normaal, want het eiland wordt overspoeld door vluchtelingen. De meeste hotelgasten en zelfs Nicks vader zijn heel negatief over hen: er zitten terroristen bij, en ze willen alleen maar naar het westen om te profiteren van onze rijkdom, wordt er beweerd. Dan ontmoet Nick Zaïd, een aangespoelde bootvluchteling van zijn eigen leeftijd. Ze worden vrienden en zien elkaar stiekem in de buurt van het hotel. Nick vindt het oneerlijk dat zijn leven zo veel anders is dan dat van Zaïd. Hij bedenkt een plan: ze ruilen één dag van plaats, zodat Zaïd een echte dag vakantie heeft om even bij te komen. Het plan lukt, maar Nick komt terecht in de vluchtelingenstroom en wordt meegevoerd… Kan hij nog terug? Danny De Vos heeft in zijn werk regelmatig met de problematiek rond vluchtelingen te maken. Toegang geweigerd baseerde hij op gesprekken met gevluchte jongeren, onder meer op het verhaal van een Afghaanse jongen van 16 die in zijn eentje de reis naar West-Europa maakte.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Danny De Vos
Uitgever
Ploegsma
ISBN
9789021676012
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
1043550 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Beschrijving

De zomervakantie is aangebroken en Nick gaat met zijn ouders en zus op all-inclusive vakantie naar een Grieks eiland. Toch is de vakantiesfeer anders dan normaal, want het eiland wordt overspoeld door vluchtelingen. De meeste hotelgasten en zelfs Nicks vader zijn heel negatief over hen: er zitten terroristen bij, en ze willen alleen maar naar het westen om te profiteren van onze rijkdom, wordt er beweerd.
Dan ontmoet Nick Zaïd, een aangespoelde bootvluchteling van zijn eigen leeftijd. Ze worden vrienden en zien elkaar stiekem in de buurt van het hotel. Nick vindt het oneerlijk dat zijn leven zo veel anders is dan dat van Zaïd. Hij bedenkt een plan: ze ruilen één dag van plaats, zodat Zaïd een echte dag vakantie heeft om even bij te komen. Het plan lukt, maar Nick komt terecht in de vluchtelingenstroom en wordt meegevoerd… Kan hij nog terug?

Danny De Vos heeft in zijn werk regelmatig met de problematiek rond vluchtelingen te maken. Toegang geweigerd baseerde hij op gesprekken met gevluchte jongeren, onder meer op het verhaal van een Afghaanse jongen van 16 die in zijn eentje de reis naar West-Europa maakte.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Danny De Vos
Uitgever
Ploegsma
ISBN
9789021676012
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
1043550 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken