Twents voor beginners

een taalgids voor toeristen, dagjesmensen en inburgeraars

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Harry Nijhuis

Hardback | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een taalgids voor toeristen, dagjesmensen en inburgeraars'Moin! Good te pas?'Je zou zomaar op deze manier in Twente kunnen worden verwelkomd. En dan antwoord je: ''t Geet wa.'Wie naar het buitenland gaat, bereidt zich voor en koopt een taalgidsje hoe en wat. Dus, voor al die toeristen en inburgeraars is hier Twents voor beginners. Een boekje waarmee je je verstaanbaar kunt maken in deze prachtige regio.Hoe bestel je twee koppen koffie in het Twents? Hoe vraag je een Tukker wanneer de trein naar Rijssen vertrekt? Hoe heten de dagen van de week in deze regio? Dit boekje geeft antwoord op die vragen. En weet u wat de uitdrukking 'hee hef t nust oonder n boom liggen' betekent? Of 'oonder n droad deur vretten'? Het antwoord vindt u in het hoofdstuk over Twentse gezegden en uitdrukkingen.Het boek bevat ook een top-100 van de woorden die Tukkers zelf de mooiste vinden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Harry Nijhuis
Uitgever
Het Zwarte Schaap
ISBN
9789082347531
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving

Een taalgids voor toeristen, dagjesmensen en inburgeraars

'Moin! Good te pas?'
Je zou zomaar op deze manier in Twente kunnen worden verwelkomd.
En dan antwoord je: ''t Geet wa.'

Wie naar het buitenland gaat, bereidt zich voor en koopt een taalgidsje hoe en wat. Dus, voor al die toeristen en inburgeraars is hier Twents voor beginners. Een boekje waarmee je je verstaanbaar kunt maken in deze prachtige regio.

Hoe bestel je twee koppen koffie in het Twents? Hoe vraag je een Tukker wanneer de trein naar Rijssen vertrekt? Hoe heten de dagen van de week in deze regio?
Dit boekje geeft antwoord op die vragen. En weet u wat de uitdrukking 'hee hef t nust oonder n boom liggen' betekent? Of 'oonder n droad deur vretten'? Het antwoord vindt u in het hoofdstuk over Twentse gezegden en uitdrukkingen.
Het boek bevat ook een top-100 van de woorden die Tukkers zelf de mooiste vinden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Harry Nijhuis
Uitgever
Het Zwarte Schaap
ISBN
9789082347531
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken