Voel je wat ik voel?

de 150 mooiste gedichten over gevoelens voor kinderen

Prijs € 22,50

Uitverkocht

J. Van Coillie

Hardback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Soms, dan heb ik flink de pest in. Zit het me opeens tot hier. Loop ik heel de dag te balen, vind ik iedereen een klier. - André Sollie Elk kind – en elke volwassene – kent het gevoel er flink de pest in te hebben, maar in de woorden van de dichter wordt dat gevoel bijzonderder en intenser. Poëzie kan troosten, relativeren, doen wegdromen of opkikkeren. In deze bundel vind je een hele waaier aan gevoelens, gevangen in gedichten. Over ozo heppie zijn, je te pletter vervelen, een uil in het behang, driftkikkers, bange dromen, vlinders in je buik, onweersvogels, een koning zonder zin, nachtpost van mama, vrolijkheid naast stil verdriet. JAN VAN COILLIE selecteerde met veel zorg 150 blije, bange, boze gedichten! Over familie, vrienden, school, dieren, grote en kleine verrassingen en alles wat gevoel in het leven van kinderen brengt. Van dichters als Frank Adam, Daniel Billiet, Ed Franck, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Annie M.G. Schmidt, Shel Silverstein, Edward Van de Vendel, Riet Wille en vele anderen. Met ge-voel-ige illustraties van Sabien Clement, Sebastiaan Van Doninck, Annette Fienieg, Klaas Verplancke, Anne Westerduin, Thé Tjong-Khing, Merel Eyckerman, Benjamin Leroy, Jurgen Walschot, Kristien Aertssen, Carll Cneut, Gerda Dendooven. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Van Coillie
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789059082960
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Soms, dan heb ik flink de pest in.
Zit het me opeens tot hier.
Loop ik heel de dag te balen,
vind ik iedereen een klier.
- André Sollie

Elk kind – en elke volwassene – kent het gevoel er flink de pest in te hebben, maar in de woorden van de dichter wordt dat gevoel bijzonderder en intenser. Poëzie kan troosten, relativeren, doen wegdromen of opkikkeren.

In deze bundel vind je een hele waaier aan gevoelens, gevangen in gedichten. Over ozo heppie zijn, je te pletter vervelen, een uil in het behang, driftkikkers, bange dromen, vlinders in je buik, onweersvogels, een koning zonder zin, nachtpost van mama, vrolijkheid naast stil verdriet.

JAN VAN COILLIE selecteerde met veel zorg 150 blije, bange, boze gedichten! Over familie, vrienden, school, dieren, grote en kleine verrassingen en alles wat gevoel in het leven van kinderen brengt. Van dichters als Frank Adam, Daniel Billiet, Ed Franck, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Annie M.G. Schmidt, Shel Silverstein, Edward Van de Vendel, Riet Wille en vele anderen. Met ge-voel-ige illustraties van Sabien Clement, Sebastiaan Van Doninck, Annette Fienieg, Klaas Verplancke, Anne Westerduin, Thé Tjong-Khing, Merel Eyckerman, Benjamin Leroy, Jurgen Walschot, Kristien Aertssen, Carll Cneut, Gerda Dendooven. 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Van Coillie
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789059082960
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken