Voorganger als voorbijganger

het interim-predikantschap van de toekomst

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Er is een groeiende vraag naar interim-predikanten in de Protestantse Kerk in Nederland. Naar verwachting zal hun aantal de komende jaren minstens verdriedubbelen. Dat betekent dat steeds meer kerkelijke gemeenten met hen in aanraking zullen komen. Een goede reden om de beschikbare kennis over interim-predikantschap op een rij te zetten.In negen toegankelijke hoofdstukken worden tal van praktische zaken rondom het interim-predikantschap besproken. Aan de orde komen ervaringen met het interim-predikantschap in de VS, van waaruit het fenomeen naar Nederland is overgewaaid, de opleiding en arbeidsrechtelijke kwesties. Ook wordt een onderzoek onder de huidige interim-predikanten uitgewerkt, waarbij veel zaken concreet worden benoemd. Daarnaast worden enkele meer inhoudelijke aspecten van het interim-predikantschap uitgediept en wordt de link gelegd tussen interim-predikanten en interim-managers.Voorganger als voorbijganger richt zich op gemeenten die werken met een interim-predikant of die dit overwegen. Het is verplichte stof voor iedere interim-predikant in spe en biedt veel waardevolle informatie aan iedereen die met interim-predikantschap in aanraking komt, zowel binnen als buiten de PKN.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023927228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Er is een groeiende vraag naar interim-predikanten in de Protestantse Kerk in Nederland. Naar verwachting zal hun aantal de komende jaren minstens verdriedubbelen. Dat betekent dat steeds meer kerkelijke gemeenten met hen in aanraking zullen komen. Een goede reden om de beschikbare kennis over interim-predikantschap op een rij te zetten.
In negen toegankelijke hoofdstukken worden tal van praktische zaken rondom het interim-predikantschap besproken. Aan de orde komen ervaringen met het interim-predikantschap in de VS, van waaruit het fenomeen naar Nederland is overgewaaid, de opleiding en arbeidsrechtelijke kwesties. Ook wordt een onderzoek onder de huidige interim-predikanten uitgewerkt, waarbij veel zaken concreet worden benoemd. Daarnaast worden enkele meer inhoudelijke aspecten van het interim-predikantschap uitgediept en wordt de link gelegd tussen interim-predikanten en interim-managers.
Voorganger als voorbijganger richt zich op gemeenten die werken met een interim-predikant of die dit overwegen. Het is verplichte stof voor iedere interim-predikant in spe en biedt veel waardevolle informatie aan iedereen die met interim-predikantschap in aanraking komt, zowel binnen als buiten de PKN.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023927228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken