Zo was onze oorlog

getuigenissen over de Tweede Wereldoorlog in Belgie

Prijs € 25,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Pieter Serrien

Paperback | September 2014 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Bijna 800 getuigen vertellen over hun persoonlijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit boek is het resultaat van een uniek scholenproject, dat een duizendtal jongeren op pad stuurde om de generatie van hun grootouders te interviewen over de oorlog in hun jeugd, zeventig jaar geleden. Deze indringende en intieme verhalen van gewone mensen in bijzonder ongewone omstandigheden laten niemand onberoerd.Pieter Serrien verweeft honderden verhalen meesterlijk tot een beklijvende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, waarbij hij de getuigen zelf zo veel mogelijk aan het woord laat.DE TWEEDE WERELDOORLOG DOOR DE OGEN VAN ONZE LAATSTE GETUIGEN'Oorlog stinkt: geuren die je doen voelen dat er iets veranderd is...' - Theo (°1935, Kieldrecht)'Onze ouders hadden de kat in de pot gedraaid. Zelfs toen we wisten wat we hadden opgegeten, durfden we nog zeggen dat het goed gesmaakt had.' - Valentina (°1927, Bornem)'Het was niet de oorlog zelf die het zo verschrikkelijk maakte, maar de schrik waarmee je de hele tijd moest leven.' - Yvette (°1925, Mons)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pieter Serrien
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022330937
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
382

Beschrijving

Bijna 800 getuigen vertellen over hun persoonlijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit boek is het resultaat van een uniek scholenproject, dat een duizendtal jongeren op pad stuurde om de generatie van hun grootouders te interviewen over de oorlog in hun jeugd, zeventig jaar geleden. Deze indringende en intieme verhalen van gewone mensen in bijzonder ongewone omstandigheden laten niemand onberoerd.
Pieter Serrien verweeft honderden verhalen meesterlijk tot een beklijvende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, waarbij hij de getuigen zelf zo veel mogelijk aan het woord laat.

DE TWEEDE WERELDOORLOG DOOR DE OGEN VAN ONZE LAATSTE GETUIGEN
'Oorlog stinkt: geuren die je doen voelen dat er iets veranderd is...' - Theo (°1935, Kieldrecht)
'Onze ouders hadden de kat in de pot gedraaid. Zelfs toen we wisten wat we hadden opgegeten, durfden we nog zeggen dat het goed gesmaakt had.' - Valentina (°1927, Bornem)
'Het was niet de oorlog zelf die het zo verschrikkelijk maakte, maar de schrik waarmee je de hele tijd moest leven.' - Yvette (°1925, Mons)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pieter Serrien
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022330937
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
382

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken