Een vriend in de stad

Prijs € 12,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Valentine Kalwij

Paperback | Januari 2001 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na een verhuizing uit het vertrouwde dorp voelt Ron, een jongen van dertien jaar, zich eenzaam in de nieuwe stad. Hij ontmmoet Pim die al enige routine heeft opgedaan op het criminiele pad. Rons verlangen erbij te horen brengt hem er toe samen met Pim op inbraak uit te gaan. Een beginnende verliefdheid op een meisje uit de straat leidt uiteindelijk tot een knokpartij waardoor Ron in het ziekenhuis belandt en zijn misstap aan het licht komt. Valentine Kalwij, Amersfoort 1949, is sinds 1973 werkzaam als lerares Nederlands. Ze was een aantal jaren redacteur van het tijdschrift voor jeudliteratuur ‘Bumper’. Zij schreef gedichten en verhalen, waaronder de bundels ‘Lefgozers’ (1986). ‘Een lolletje en andere veranderingen’ (1989), Het poëziebundeltje ‘Neem nu een paardebloem’ (1988) en het verhaal ‘Het lijk langs het spoor’(1994) (uitgeverij Holland, Haarlem). De tekeningen in dit boek zijn van Charlotte Dematons. Charlotte illustreerde een groot aantal prentenboeken. Voor het prentenboek Sinterklaas kreeg zij in 2007 de prijs voor het mooiste boekomslag. Op haar tekeningen gebeurt altijd heel veel. Kijk maar… Dit boek is geschreven voor jongeren, afhankelijk van het taalniveau. AVI 6.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Valentine Kalwij
Uitgever
Tricht, Uitgeverij Van
ISBN
9789073460553
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2001
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
107

Beschrijving

Na een verhuizing uit het vertrouwde dorp voelt Ron, een jongen van dertien jaar, zich eenzaam in de nieuwe stad. Hij ontmmoet Pim die al enige routine heeft opgedaan op het criminiele pad. Rons verlangen erbij te horen brengt hem er toe samen met Pim op inbraak uit te gaan.

Een beginnende verliefdheid op een meisje uit de straat leidt uiteindelijk tot een knokpartij waardoor Ron in het ziekenhuis belandt en zijn misstap aan het licht komt.

Valentine Kalwij, Amersfoort 1949, is sinds 1973 werkzaam als lerares Nederlands. Ze was een aantal jaren redacteur van het tijdschrift voor jeudliteratuur ‘Bumper’. Zij schreef gedichten en verhalen, waaronder de bundels ‘Lefgozers’ (1986). ‘Een lolletje en andere veranderingen’ (1989), Het poëziebundeltje ‘Neem nu een paardebloem’ (1988) en het verhaal ‘Het lijk langs het spoor’(1994) (uitgeverij Holland, Haarlem).

De tekeningen in dit boek zijn van Charlotte Dematons.
Charlotte illustreerde een groot aantal prentenboeken. Voor het prentenboek Sinterklaas kreeg zij in 2007 de prijs voor het mooiste boekomslag. Op haar tekeningen gebeurt altijd heel veel. Kijk maar…

Dit boek is geschreven voor jongeren, afhankelijk van het taalniveau. AVI 6.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Valentine Kalwij
Uitgever
Tricht, Uitgeverij Van
ISBN
9789073460553
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2001
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
107

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken