Looking for Lines

theories on the Essence of Art and the Problem of Mannerism

Prijs € 61,99

Uitverkocht

Paul van den Akker

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over de invloed de opvatting dat de status van kunstwerk wordt ontleend aan de kwaliteit van de abstracte beeldcompositie opgebouwd uit lijnen en kleuren, op het esthetisch en historisch oordeel over kunstwerken in de afgelopen drie eeuwen. 'Looking for Lines' behandelt de in de achttiende eeuw begonnen zoektocht van kunsthistorici, critici en esthetisch filosofen naar lijnen in de kunst en de geschiedenis daarvan. Sommige van de nieuwe kunstopvattingen over oude kunst strookten niet met ideeën uit de tijd van de kunst zelf, zoals de wijdverbreide opvatting dat een schilderij zijn status van kunstwerk ontleent aan de kwaliteit van de abstracte beeldcompositie opgebouwd uit lijnen en kleuren. Paul van den Akker behandelt de invloed van deze denkwijze op het esthetisch en historisch oordeel over kunstwerken in de afgelopen drie eeuwen, met speciale aandacht voor het maniërisme. Dit boek levert met zijn historiografische invalshoek een belangrijke bijdrage aan de reflectie op wetenschappelijke uitgangspunten en waarden van de kunsthistorische vakbeoefening.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul van den Akker
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089641786
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
524

Beschrijving

Over de invloed de opvatting dat de status van kunstwerk wordt ontleend aan de kwaliteit van de abstracte beeldcompositie opgebouwd uit lijnen en kleuren, op het esthetisch en historisch oordeel over kunstwerken in de afgelopen drie eeuwen.

'Looking for Lines' behandelt de in de achttiende eeuw begonnen zoektocht van kunsthistorici, critici en esthetisch filosofen naar lijnen in de kunst en de geschiedenis daarvan. Sommige van de nieuwe kunstopvattingen over oude kunst strookten niet met ideeën uit de tijd van de kunst zelf, zoals de wijdverbreide opvatting dat een schilderij zijn status van kunstwerk ontleent aan de kwaliteit van de abstracte beeldcompositie opgebouwd uit lijnen en kleuren.

Paul van den Akker behandelt de invloed van deze denkwijze op het esthetisch en historisch oordeel over kunstwerken in de afgelopen drie eeuwen, met speciale aandacht voor het maniërisme. Dit boek levert met zijn historiografische invalshoek een belangrijke bijdrage aan de reflectie op wetenschappelijke uitgangspunten en waarden van de kunsthistorische vakbeoefening.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul van den Akker
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089641786
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
524

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken