Opa Jan verdwaald in een boek

Prijs € 14,00

Uitverkocht

Jan D. Westerman

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Opa Jan verdwaald in een boek is een modern sprookje voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Het vertelt het verhaal van vier kinderen die, samen met poes Brendi, op zoek gaan naar hun opa die zomaar is verdwenen terwijl hij een boek zat te lezen. Omdat hun oma altijd zegt: "Als opa zit te lezen dan zit hij helemaal in zijn boek" trekken de kinderen de conclusie dat opa Jan verdwaald moet zijn in het boek en ze besluiten om hem daar te gaan zoeken. Tijdens hun zoektocht door het boek maken ze kennis met de personages die het boek bevolken en beleven ze een aantal spannende en vooral grappige avonturen. Jan D. Westerman heeft gedurende de afgelopen jaren bekendheid verworven onder de liefhebbers van avontuurlijke SF- en Fantasyromans. Zijn nieuwste SF-roman De Muta verscheen in november 2012. Het idee voor dit boekje ontstond toen hij op zijn verjaardag door zijn twee oudste kleindochters werd verrast met een zelf verzonnen verhaaltje over een opa die verdwaald was in een boek. Het onderwerp sprak hem zo aan dat hij besloot het verder uit te werken tot een echt kinderboek, waarvoor 'oma' de illustraties verzorgde. De karaktertrekjes en het gedrag van hun vier kleindochters vormden daarbij een leidraad. Dat de oma en de kinderen in het verhaal een sterke gelijkenis vertonen met de echtgenote en de kleinkinderen van de auteur is dus geen toeval. En ook poes Brendi is al vele jaren een gezellige huisgenoot.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan D. Westerman
Uitgever
Kirjaboek
ISBN
9789460081712
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
105

Beschrijving

Opa Jan verdwaald in een boek is een modern sprookje voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Het vertelt het verhaal van vier kinderen die, samen met poes Brendi, op zoek gaan naar hun opa die zomaar is verdwenen terwijl hij een boek zat te lezen. Omdat hun oma altijd zegt: "Als opa zit te lezen dan zit hij helemaal in zijn boek" trekken de kinderen de conclusie dat opa Jan verdwaald moet zijn in het boek en ze besluiten om hem daar te gaan zoeken. Tijdens hun zoektocht door het boek maken ze kennis met de personages die het boek bevolken en beleven ze een aantal spannende en vooral grappige avonturen.

Jan D. Westerman heeft gedurende de afgelopen jaren bekendheid verworven onder de liefhebbers van avontuurlijke SF- en Fantasyromans. Zijn nieuwste SF-roman De Muta verscheen in november 2012. Het idee voor dit boekje ontstond toen hij op zijn verjaardag door zijn twee oudste kleindochters werd verrast met een zelf verzonnen verhaaltje over een opa die verdwaald was in een boek. Het onderwerp sprak hem zo aan dat hij besloot het verder uit te werken tot een echt kinderboek, waarvoor 'oma' de illustraties verzorgde. De karaktertrekjes en het gedrag van hun vier kleindochters vormden daarbij een leidraad. Dat de oma en de kinderen in het verhaal een sterke gelijkenis vertonen met de echtgenote en de kleinkinderen van de auteur is dus geen toeval. En ook poes Brendi is al vele jaren een gezellige huisgenoot.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan D. Westerman
Uitgever
Kirjaboek
ISBN
9789460081712
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
105

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken