Zingen met likkepot

liedjes en muzikale spelletjes voor peuters en kleuters

Prijs € 15,90

Niet beschikbaar

Herma Hopster, Marjanka van Maurik

Paperback | December 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze tweede, herziene druk leggen de auteurs de nadruk op de herhaling van de liedjes. Doordat een kind een liedje of versje een aantal malen achter elkaar hoort en steeds vaker gaat meezingen, breidt het zijn woordenschat uit. Bij de opzegversjes speelt ook de intonatie een belangrijke rol. Peuters en kleuters met wie veel gezongen wordt krijgen spelenderwijs een goede muzikale en taaltraining. Na vele jaren gebruik van Zingen met likkepot in het onderwijs is gebleken dat dit boek waarbij een cd verkrijgbaar is zowel de muzikale ontwikkeling als de motorische en taalontwikkeling van het jonge kind stimuleert. Het boek is dan ook zeer geschikt voor gebruik bij jonge kinderen met een taalachterstand en kinderen met een verstandelijke beperking. Een heel inspirerend boek voor ouders, leidsters van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en leerkrachten onderbouw van het speciaal en regulier basisonderwijs. Herma Hopster en Marjanka van Maurik zijn beiden muziekpedagoog. Herma Hopster is als docent muziek verbonden aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, conservatorium Zwolle. Marjanka van Maurik geeft les op de lerarenopleiding basisonderwijs van de Pc Hogeschool Marnix Academie te Utrecht. Van hen verscheen ook Zingen met duimelot , een boek met liedjes en spelletjes voor baby s en dreumesen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Herma Hopster, Marjanka van Maurik
Uitgever
Tricht, Uitgeverij Van
ISBN
9789073460003
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In deze tweede, herziene druk leggen de auteurs de nadruk op de herhaling van de liedjes. Doordat een kind een liedje of versje een aantal malen achter elkaar hoort en steeds vaker gaat meezingen, breidt het zijn woordenschat uit. Bij de opzegversjes speelt ook de intonatie een belangrijke rol. Peuters en kleuters met wie veel gezongen wordt krijgen spelenderwijs een goede muzikale en taaltraining.

Na vele jaren gebruik van Zingen met likkepot in het onderwijs is gebleken dat dit boek waarbij een cd verkrijgbaar is zowel de muzikale ontwikkeling als de motorische en taalontwikkeling van het jonge kind stimuleert. Het boek is dan ook zeer geschikt voor gebruik bij jonge kinderen met een taalachterstand en kinderen met een verstandelijke beperking.

Een heel inspirerend boek voor ouders, leidsters van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en leerkrachten onderbouw van het speciaal en regulier basisonderwijs.

Herma Hopster en Marjanka van Maurik zijn beiden muziekpedagoog.

Herma Hopster is als docent muziek verbonden aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, conservatorium Zwolle.

Marjanka van Maurik geeft les op de lerarenopleiding basisonderwijs van de Pc Hogeschool Marnix Academie te Utrecht.

Van hen verscheen ook Zingen met duimelot , een boek met liedjes en spelletjes voor baby s en dreumesen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Herma Hopster, Marjanka van Maurik
Uitgever
Tricht, Uitgeverij Van
ISBN
9789073460003
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken